Tips och trix för kliniken

Var finns era potentiella kunder? Geografiskt eller i olika nätverk? Titta på var era kunder finns och anpassa er kommunikation och marknadsföring för dem.

Även om ni har fullt . upp just nu tappar snittkliniken 10-30 procent av sina patienter varje år. Att hitta nya kunder är alltså kritiskt för framgången om du arbetar på en privat tandvårdsklinik. Här är några tips för att nya kunder skall hitta till just er.

.

Bygg en starkt digital närvaro

Fler och fler av affärerna görs i digitala kanaler. Även riktigt stora affärer börjar ofta i en digital kanal för att sedan flytta över till en annan kanal. Se därför till att bygga en bra, stark digital närvaro. Det kan exempelvis vara er hemsida eller en blogg. Välj det som passar bäst för att hitta nya kunder i din bransch.

Lär er använda sociala nätverk

Facebook och LinkedIn och de andra sociala nätverken går mer och mer mot att bli ställen där vi gör affärer. Vilket nätverk som gäller och exakt hur ni skall gå tillväga varierar från bransch till bransch. Titta därför på var era konkurrenter och liknande bolag är. Läs på och lär dig mer om hur det fungerar att sälja med hjälp av sociala nätverk.

Anpassa marknadsföringen

Var finns era potentiella kunder? Geografiskt eller i olika nätverk? Titta på var era kunder finns och anpassa er kommunikation och marknadsföring för dem.

Bygg upp ditt varumärke

Många tänker att bara stora företag kan ha ett varumärke. Idag är det enklare än någonsin att nå ut även för mindre företag, ni kan annonsera på till exempel Facebook för ett par hundralappar. Hemligheten ligger i att ha ett tydligt budskap till en tydlig målgrupp, då kan ni på kort tid och med liten budget bygga ett starkt varumärke i den gruppen.

Kopiera med stolthet

Ni behöver inte komma på allting själv. Titta på vad konkurrenterna och liknande företag gör för att skaffa kunder. Kopiera deras upplägg rakt av eller gör någon liten ändring för att det bättre skall passa er. Att kopiera är ett snabbt och smart sätt att hitta nya kunder så gör det med stolthet.

…eller gör tvärtom

Ibland kan det fungera utmärkt att göra tvärtom. Ser ni att alla konkurrenter agerar på ett sätt, testa att göra tvärtom. Vem kommer ni ihåg av en grupp människor, de där som var rätt lika och pratade om samma saker eller personen som stack ut och tyckte något annorlunda?

Samarbeten

Kan ni hitta bra samarbeten som kan leda till att ni hittar fler kunder? Det kan vara en klinik som på ett bra sätt kompletterar dina tjänster. Samarbetet kan vara ett djupare partnerskap eller att ni bara rekommenderar varandra.

Var snabb

Ring tillbaka direkt, svara i telefon och på mail direkt. Ingen gillar att vänta, är ni snabbare än konkurrenterna blir det lättare att välja just er.

Ha en plan

Att bara vilja en massa saker och att göra saker lite på måfå blir inte bra i längden. Gör en plan för hur ni skall hitta nya kunder. Man kan alltid ändra en plan om något inte fungerar men då är det ett medvetet beslut att göra det. Om ni inte har en plan kommer ni att ha svårare att se vad som fungerar och inte.

 

Källa: forsaljningschefen.se