Hembränt blev handsprit?

"Hörde ett reportage på radio om att våra unga idag lider av telefonskräck och inte kan svara i telefon när de inte känner igen numret. Jag kan nog hålla med om det."

Förra gången . skrev jag om munskydd. En annan välanvänd artikel är ytdesinfektion och handsprit, som jag upplever har haft väldigt varierad kvalitet det sista året. Vi är ju så vana vid att få det vi beställer. Det finns sällan utrymme för något annat än det som finns i upphandlingen.

Jag vet första gången vår koordinator gick utanför boxen (upphandlingen) och köpte färgade blästerspetsar. Vi var helt lyriska. Det var så ovanligt att få något annat än vita. Vi investerade i 10 nya fina unitar förra året, preciiiis innan pandemin slog till. Vår klinik är öppen 365 dagar om året, så de används mer än genomsnittet. Vi fick dessutom en ny fin display med touchfunktion.

Vi hade beställt både ytdesinfektion och handsprit som vanligt, men nu blev vi varse om att man aldrig kunde veta vad som fanns i lådorna som kom.

Efter ett tag så började touchdisplayerna komma med märkliga felmeddelanden och leva sitt eget liv. Samtidigt började allt vi spritade kännas kladdigt. Texten på baksidan av flaskan bedyrade sin effektivitet mot svamp, virus och bakterier av olika slag och att ytan blev snabbt och effektiv ren utan ett endaste litet spår. Problemet var att den lämnade en liten yta efter sig, som liksom byggdes på av alla gånger man spritade. När vi torkade av displayen med en liten tork och diskmedel så funkade den finfint igen, men innan vi kom på det…

Handspriten ska vi inte tala om. Vi har faktiskt lyckats enas om en handsprit på jobbet och när pandemin började så slutade vi få den ganska snabbt.

Jag kommer ihåg att jag såg den nya handpriten, spritade mig rikligt och ganska snabbt märkte jag att händerna luktade jätteilla. Jag trodde att det var jag som luktade illa om händerna från början, men efter en grundlig handtvätt och en ännu rikligare omgång med handdesinfektionen så luktade jag ännu värre.

Jag frågade mig själv om det kunde vara så att polisen haft ett jättetillslag mot någon fabrik som tillverkar hembränt och skänkt alkoholen till någon som tillverkar handsprit.

Man kommer komma ihåg året 2020 som året då alla möjliga företag tillverkade sin egen handsprit!

Jezzica