Saker man får stå ut med på väg till jobbet

"Hörde ett reportage på radio om att våra unga idag lider av telefonskräck och inte kan svara i telefon när de inte känner igen numret. Jag kan nog hålla med om det."

Busschaufförer som har dispyter . om från vilken gate bussen ska gå från. Det innebär att bussen blir 4 min sen och överfull, då alla tror att den är deras buss, då bussarna går var 5 minut. De som satte sig på den andra bussen drog vinstlotten.

Vi kan ta det här med att hamna på det innersta sätet . Då får man stå ut med väldigt mycket. Personen som sätter sig bredvid har en större rumpa än en själv. Trångt!

Eller resenären som häver sig över en och stoppar in sin laddsladd i uttaget som är just vid ditt ben. Det resulterar i att sladden under hela resan ligger i ditt knä.

Sen har vi den som backar in och sätter sig bredvid dig med ryggsäck. Personen glömmer att den har en ryggsäck och att det finns fler på bussen. Ryggsäck i ansiktet är ett faktum.

Eller den stressade och lite småsura passageraren med en mega handväska och en resväska. Båda ska in och inte på avsedd plats för resväskor. Tanken om du ens kommer av har slagit dig. Sen har vi alla dessa samtal som pågår, som du helst inte vill ta del av. Eller kanske önskar du att du hörde svaret i andra ändan.

Sist men inte minst finns det passagerare med bristande hygien.De är nästan de värsta. Man känner en svag odör som växer sig starkare, personen sätter sig framför dig och när du kliver av är du nästa tårögd över att han försökt hitta alternativa andningsvägar. Bakom dig så känner du den tydliga doften av långt framskriden parod. Du känner på lukten att hen borde blivit remitterad till den lokala parodavdelningen för längesen. Fast det är nog högst troligt att resenären inte varit hos tandläkaren sedan de hade remdrivna borrmaskiner.

Åk kollektivt säger de och framhäver det som lugnt och skönt jämfört med att ta egen bil. Nja, lugnt och skönt skulle jag inte säga. Men ett stort slag för miljön kan vi ju vara överens om att vi gör iallafall!
Man kliver av med andan i halsen, glad över att kommit fram och är redo att ta sig an dagens överraskningar!