Ont om produkter för tandhälsan på Riksstämman

"Hörde ett reportage på radio om att våra unga idag lider av telefonskräck och inte kan svara i telefon när de inte känner igen numret. Jag kan nog hålla med om det."

Så kom dagen . då riksstämman kom till Göteborg igen. Alltid så mysigt att se gamla kollegor och få lite nya uppslag, lite nya prover och en och annan färgglad penna. Döm om min förvåning när både jag och mina kollegor blev både snopna och besvikna. Man brukar ju bära hem en hel del påsar av olika kvalité med varierat innehåll. Det fanns väldigt lite utställare som tillhandahåller produkter just för tandhälsan. Men många utställare med journalsystem, unitar och instrument. Sådant som kanske inte riktigt tilltalar mig som sköterska. Jag vill ju gärna få tips om nya saker som jag kan rekommendera patienter. Vi träffar ju så många patienter med muntorrhet, afte, överkänslighet mot starka smaker osv.

Min känsla är att vi sköterskor, som ändå är en väldigt stor del av tandvårdsteamet, inte riktigt räknas. Jag upplevde att jag fick lägga ner min själ i att prata med säljare för att ens få en liten tygkasse. Då var det ändå med viss tvekan då vi tillhör folktandvården. Aaa men kan ni köpa från vilket företag ni vill? Allt ni köper är väl upphandlat? Eller när vi talar länge och väl med en annan försäljare och fått en grundlig genomgång i deras nya produkter. Inte ens en tandkrämstub i miniformat blev vi belönade med.

Så vi avslutade vår rundtur på svenska mässan lite tidigare än vi tänkt och unnade oss en lunch på stan.
Det är tur vi har vår yrkeskonferens att se fram emot. Där finns det utställare som gillar oss sköterskor!