Grattis, Mia Malmstedt, årets hedersmedlem i STF

Mia Malmstedt, . under många år redaktör för Tandsköterskan, har utsetts till årets Hedersmedlem i STF.
– Jag blev väldigt förvånad! Så oerhört gulligt av er i styrelsen att tänka på mig, säger hon.

Tillkännagivandet gjordes under Yrkeskonferensen, medan utmärkelsen överlämnades ett par veckor senare på Tandsköterskans redaktion i Göteborg. En hedrad och rätt häpen Mia Malmstedt tog emot blommor och diplom ur styrelseledamoten Annika Wahlströms hand.

– Jag visste inte ens att man kunde bli hedersmedlem! Jag känner mig väldigt glad och stolt, säger hon.

Mia är den första kvinnan som blivit hedersmedlem, efter Tobias Karlsson, populär konferencier, 2015 och Joakim Isaacsson på ApoEx 2016.

För alla medlemmar som hängt med ett tag är Mia ett välbekant namn: hon var redaktör för Tandsköterskan under elva år, från 2004 till 2015. Hennes karriär som frilansande journalist började 2002 och hon nischade snart in sig på medicin och odontologi.

– Samarbetet med STF började när jag blev uppringd av en styrelseledamot som läst mina texter i Tandläkartidningen och tyckte att jag skrev bra…

De nio första åren var hon frilansande redaktör.

– 2013 flyttade jag och tidningen in på Break a Story, vilket gav tidningen helt andra möjligheter – ett riktigt lyft!

Hösten 2015 slutade hon för att bli kommunikatör på Chalmers i Göteborg.

– Det var inget lätt beslut. Att vara redaktör så länge har betytt mycket mer än att bara göra en tidning. Jag blev en i gänget, en arbetskamrat till styrelsen och Marie Udén på kansliet. Men det var dags att prova på en annan roll, där jag använder samma kompetens men på ett annat sätt. Väldigt roligt och utmanande.

Tidigare pristagare:

  • 2016: Joakim Isaksson
  • 2015: Tobias Karlsson