Anette blev Årets Tandsköterska 2018

– Oj, oj, oj! . Det här hade jag verkligen inte väntat mig.
Anette Bergström, 54, från Karlstad blev rejält överraskad när hon kallades upp på scenen för att ta emot tandsköterskornas finaste utmärkelse vid den stora yrkesgalan i Stockholm 1 februari.

Ett 50-tal tandsköterskor från hela Sverige hade nominerats till Årets Tandsköterska . Prisutdelningen var höjdpunkten vid galabanketten i Wallmans Salonger, som avslutade Yrkeskonferensens första dag.

Några timmar tidigare hade tre finalister presenterats.

– Jag visste inte ens att jag var nominerad! Så det här kom som en total chock, säger Anette Bergström, som jobbar på Specialistkliniken Oral Protetik i Karlstad.

– Vi har en jättefin gemenskap på kliniken. Jag älskar mitt jobb och mina arbetskamrater är helt fantastiska!

Juryns motivering till Årets Tandsköterska 2018 löd så här:

”Anette är en mycket kunnig tandsköterska både när det gäller det kliniska arbetet och den administrativa delen. Hon är omtyckt av både patienter och personal, lösningsfokuserad och alltid med ett leende på läpparna. Anette är en drivande motor på kliniken som vi inte skulle klara oss utan!”

Utöver äran får Anette 10 000 kr för vidareutbildning, Rosenseriens hudvårdskit värt ca 8 000 kr och yrkeskläder från Combimed. Hon inbjuds också till Odontologiska Riksstämman i Göteborg i november med fri tillgång till alla föreläsningar.

De övriga två finalisterna, som fick särskilda hedersomnämningar, blev Hanna Sjöholm, Klippan och Nina Sundin, Sundsvall.

Bakom Årets Tandsköterska står Svenska Tandsköterskeförbundet och ApoEx. I år delades titeln ut för sjätte gången.

 

Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN / Cop 141