Högt tryck på Riksstämman

Johanna Ene (i mitten) tog emot många besökare i montern

Ett stort inslag av tandsköterskor . fanns bland de 13 346 besökarna på Odontologiska Riksstämman och Swedental som gick på Svenska Mässan i Göteborg 14–16 november.

Tandsköterskorna Johanna Ene och Hannah Sjöholm representerade yrket i montern ”Svenska uppfinnare och unga föredragshållare”, där tidningen Tandsköterskan också delades ut.

Det gjorde den även i Tandläkaresällskapet Museinämnds monter, bemannad av Louise Ericsson, som dessutom höll en fullsatt seminarium om tandsköterskans historia på stämman.

Många tandsköterskor kom förbi och pratade om engagemanget för yrket och köpte Hannahs bok ”Protetik”. Trots mässans gedigna utbud uttryckte många en önskan om fler montrar riktade till tandsköterskor. Efter tre dagar på mässan reflekterar Johanna Ene över alla möten:

– Jag upplever ett nytt driv hos tandsköterskestudenter och nyutbildade, de vill engagera sig mer än förr, säger hon.

– Nu har jag ett gäng som vill hänga med på lokalföreningens träffar och gärna lär sig mer om hur vi arbetar för att stärka yrket. Alla flyers för Svenska Tandsköterskeförbundet är slut, min röst också och det är ett gott tecken!