Camilla tog chansen att bli inspirerad

I mitten av oktober . arrangerade Svenska Tandsköterskeförbundet årets Höstinspirationsdagar i Sunne.
– Väldigt roligt att få träffa sin egen yrkeskår, säger ev deltagarna Camilla Ekerot.

Det var under två dagar i mitten av oktober som Svenska Tandsköterskeförbundet arrangerade årets Höstinspirationsdagar på Selma Spa i Sunne. Där fick de deltagande medlemmarna från förbundet chansen att träffas och lyssna på flera olika föreläsningar, bland annat om hygienrutiner inom svensk tandvård, om hur man kan inspirera till förändring av levnadsvanor för en bättre tandhälsa och till en föreläsning av Sonia Elvstål som fått sitt ena ben amputerat.

– Det var väldigt bra och inspirerande föreläsning av henne. Man fick sig verkligen en tankeställare, att man inte ska gnälla så mycket på det vardagliga. Hon inspirerade i alla fall mig att vara mer positiv oavsett vad som händer, säger Camilla Ekerot.

Camilla vill slå ett slag för att fler går på inspirations-dagarna nästa år.

Hon tyckte att alla programpunkterna under de båda dagarna var inspirerande och berikande. Men hon värdesatte framförallt möjligheten att få umgås med tandsköterskor från hela landet.

– Jag har aldrig varit på något sådant här innan så det var väldigt roligt att få träffa sin egen yrkeskår. Vi var inte så många, kanske runt tio stycken. Men vi kom från hela landet, från Skåne och Gotland och uppåt och det var trevligt, säger hon.

Nu vill Camilla Ekerot slå ett slag för att fler går på inspirationsdagarna nästa år. Då kommer de att hållas i Sundsvall under hösten 2020.

– Jag vill gärna gå igen. Jag träffade exempelvis några där som jag kommer att hålla kontakt med även privat, säger hon.