Toppbetyg för årets Yrkeskonferens

Lisa Östbring, MYH myndigheten för yrkeshögskolan. Foto: Adam Wrafter

Bra föreläsare, bra middag och en fantastisk fest . . Det var några av framgångsfaktorerna som gjorde att tandsköterskorna gav årets yrkeskonferens toppbetyg.
– Vi hade drygt 230 delegater, men jag hade gärna sett att fler hade fått uppleva det här, säger Marie Udén, ordföranden i Svenska Tandsköterskeförbundet.

Efter yrkeskonferensens tioårsjubileum förra året med rekordmånga delegater var förväntningarna högt ställda inför årets konferens. Antalet delegater nådde inte riktigt ända upp till fjolårets, men evenemanget som helhet blev ett av de bästa någonsin.

– I vår utvärdering gav 91 procent av delegaterna evenemanget högsta eller näst högsta betyg. Så bra betyg har vi aldrig haft tidigare, säger Marie Udén.

Birgitta Enmark, Leg. tandhygienist, folktandvården folkhälsa, Gävleborg. Foto: Adam Wrafter
Mellan föreläsningarna var det många besökare i utställningen. Foto: Adam Wrafter
Foto: Adam Wrafter

Konferensprogrammet rymde tolv seminarier där tre stack ut lite extra. Allra mest uppskattat var seminariet med rättstandläkare Anna Jinghede med titeln Våldsutsatt – vad gör vi när vi misstänker något? Näst populärast var Christina Stiellis seminarium Hur ser du på din roll i framtiden? tätt följt av Claes Virdeborns föredrag Kan man få patienterna att göra som vi säger?

– Vi vill verkligen att alla som kommer till yrkeskonferensen ska få med sig något viktigt hem, därför satsar vi så hårt på konferensen. Och det kommer vi fortsätta att göra.

Torsdagskvällen på Wallmans blev också ett mycket uppskattat evenemang med toppbetyg för både middagen och underhållningen.

Fullt ös under konferensmiddagen på Wallmans. Foto: Adam Wrafter
Foto: Adam Wrafter
Humöret på topp! Fr.v: Eva Gehrke, Marie Svejd, Charlotte Tamlander, Nina Ruuska, Lena Angervåg, Yvonne Gustafsson, Ulla-Britt Kaltelecker och Anneli Torstensson. Alla från Norrköping. Foto: Adam Wrafter
Att träffa branschkollegor under trevliga former är en viktig del i den årliga Yrkeskonferensen. Foto: Adam Wrafter

Yrkeskonferensen kommer tillbaka 4-5 februari 2021 och precis som i år på Clarion Hotel Sign i Stockholm.