Sektionen för Protetik och Bettfysiologi genomför digitalt årsmöte

"Vi vill gärna göra ett avslut för verksamhetsåret 2019 så därför prövar vi med ett digitalt möte. Spännande," säger Catrin Rönnholm, sektionens sekreterare.

Digitala möten har utvecklats . explosionsartat. Några som anammat det nya sättet att träffas är Sektionen för Protetik och Bettfysiologi. Årsmötet i slutet av juni arrangeras via webblösningen Zoom och vi har ställt några frågor till Catrin Rönnholm som är sektionens sekreterare.

Varför väljer ni att genomföra mötet via Zoom?
– Vanligtvis håller vi årsmöte i samband med den årliga kursen i maj månad. I år fick vi som så många andra tyvärr ställa in kursen på grund av coronapandemin. Vi fick tidigt återbud till kursen eftersom arbetsgivare inte lät sina anställda åka, sedan har vi ju följt de rekommendationer som kommit.
Vi vill gärna göra ett avslut för verksamhetsåret 2019 så därför prövar vi med ett digitalt möte. Spännande.

Hur funkar det, har det varit svårt att bjuda in till ett möte som är digitalt?
– Vi i sektionsstyrelsen har haft styrelsemöte via Skype och Messenger, det har fungerat bra, sista mötet vi hade kunde vi prova att ha via Zoom. Det fungerade mycket bra, var stabilt med bra bild och ljud.
Vi i styrelsen har lyckats ansluta oss utan större svårigheter så vi tror att ett årsmöte kommer att fungera bra.
Vi har skickat inbjudan till alla våra medlemmar och de som anmäler sig att delta får instruktioner hur de ska ansluta till mötet.

Hur många förväntar ni er kommer att medverka på mötet?
– Förutom styrelsen, 15-20 stycken till, det vore trevligt.

Vilka är huvudfrågorna som ni kommer att diskutera?
– En viktig OCH spännande fråga är vem som anordnar kurs 2022? Vi hoppas på många förslag och att någon klinik gärna vill anordna kurs. Varje år är vi i en ny stad med nya föreläsare och härliga kursdeltagare.