Vi har en apparat på jobbet

"Klockan 09.01 var 99% av alla tandsköterskor på plats. De som trillade in efter hand var sena av sådant de inte kunde påverka, precis som i arbetslivet."

Vi har en apparat på jobbet, . och denna apparat tror jag är till enbart för att bedöma intelligensnivån på oss tandsköterskor. Framför allt min intelligensnivå!

Det är en väldigt gammaldags apparat som datummärker sterilt gods .  Ibland behöver man fylla på den. Antingen har den slut på etiketter eller på färg. Eller så är den bara allmänt tjurig. Jag är säker på att den personen som uppfann den hade både nageltrång, magknip och en vagel i ögat!

Såklart tog den slut när jag datummärkte en tång av nummer 79 idag. Nu hade jag verkligen tid att sakta och säkert byta etikettrulle. Det har jag ju gjort förut och det var väldigt lätt minns jag att jag tänkte när jag gjorde det sist. Det här kommer jag att komma ihåg.

Sagt och gjort, jag öppnade apparaten FÖRSIKTIGT, klurade lite på vilket håll rullen skulle i och sedan pillade jag en kvart med det. En kollega kom förbi och frågade med ett litet leende om jag ville ha hjälp. Nej då, detta fixar jag!

Nästa gång hon kom förbi så gav jag henne den. Det gåååår inte sa jag med en treårings gnälliga ton, du vet med armarna i kors och underläppen lätt plutande.

Joho då, sa hon glatt! Men efter lite pill så fick hon ingen stämpling på etiketterna. Hon frågade om vi inte skulle byta stämpelrullen. Nää den funkade finfint alldeles nyss sa jag.

Efter ytterligare en halv evighet så började min kollega skratta, hon vek sig av skratt. Jag tittade på henne och undrade om hon fått något anfall av något slag. Hon pekade mellan skrattsalvorna på bänken där jag öppnade apparaten. Å se där låg ju stämpelrullen! Den hade trillat ur apparaten TROTS min försiktighet. Detta moment borde ingå i tandsköterskeutbildningen!

Det får mig att tänka på hur viktigt det är att välja en certifierad utbildning, så att alla får en stabil grund att stå på och vet vad som förväntas av en. Det kommer ge dig, mig och alla kommande tandsköterskor en stabil grund och stå på och även ett par steg på lönetrappan.

Sedan jag utbildade mig till tandsköterska så har det pratats om vilken otrolig brist det är och att detta kommer höja våra löner, snart. Nu undrar jag bara hur länge snart är? Tre stunder kanske, eller fyra straxar? Någon som har en aning?

 
Jezzica Ekstedt