Låt oss prata om förväntningar

"Klockan 09.01 var 99% av alla tandsköterskor på plats. De som trillade in efter hand var sena av sådant de inte kunde påverka, precis som i arbetslivet."

Jag är en person . som har ganska höga förväntningar på det mesta, utan att tänka på att jag har det. Framför allt höga förväntningar på saker som är bokade lite längre fram som tex en semesterresa, en weekendresa, en föreställning eller ett besök på en nöjespark. 

Då är förväntningarna höga på väder, på att alla skall vara nöjda och glada och att maten skall smaka bra. Minsta lilla gruskorn i maskineriet och hela upplevelsen blir uppåner och man vill helst av allt åka hem och glömma det man längtat så efter.

Häromveckan hade vi en patient som tandläkaren småpratade lite med, hon frågade hur han har det nu i dessa tider.

Jaaa jooo det är bra sa patienten, vi har ju fått vara friska så vi har det jättebra.

Å jaa, varför sänker vi inte våra förändringar till det?!? Då kommer ju allt bli så otroligt mycket roligare.

Jag tänkte samtidigt till på hur mina förväntningar är på en arbetsdag. Dom är egentligen ganska låga. Jag vaknar på morgonen och rätt som det är så sitter jag på bussen. Ganska nöjd över att jag hann idag med, då jag har förmåga att vara ute i liiiiite sista sekunden framförallt på morgonen. Min klocka går nämligen lite fortare än alla andras klockor!

Vi borde bara ha förväntningar på dagen som motsvarar att vi är friska eller möjligtvis i tid. Då kan det ju bara bli fantastiska dagar, de vi har kvar!

Ta nu har om er alllihopa, ha en riktigt fin jul trots att världen är ur fas fortfarande. Så ses vi på andra sidan nyår, när ljuset är påväg tillbaka!

Jezzica