Tips och trix för en effektivare arbetsdag

Var finns era potentiella kunder? Geografiskt eller i olika nätverk? Titta på var era kunder finns och anpassa er kommunikation och marknadsföring för dem.

Effektiv på jobbet? Det finns många tips för att jobba lite smartare och lite snabbare ute på klinikerna runt om i landet. Dela med dig av just dina bästa tips och trix. Här kommer några guldkorn från Karin i Sundsvall.

Idag finns det ungefär 10 000 tandsköterskor i Sverige, från norr till söder, och tillsammans är det en otroligt stor kompetensbank med miljontals arbetstimmar per år. Många har säkert genom åren själva kommit på smarta rutiner och lösningar för en effektivare arbetsdag på kliniken. Dessa ”lifehacks” för tandsköterskor vill vi gärna ta del av och sprida vidare.

Kanske kan du få några tips från Karin i Sundvall:

”Om man till exempel har ett journalsystem med kallelser där det går att kalla på flera sätt, och ett av dem är typ ett knapptryck för att skicka 75 stycken direkt. Då finns det de som väljer ett annat sätt, och det är ”drag and drop” på 75 stycken. Varför väljer en del att göra på det sättet?

I mitt fall så använder jag snabbtrycket och kollar sedan snabbt igenom så inte Sigvard f 28 fått kl. 08.00, då flyttar jag upp honom manuellt. Ofta finns ju även funktionen att patienten har önskat bli kallad på viss tid och då hamnar kallelsen på rätt tid direkt.”

”Något annat jag kan tycka är fiffigt är, att nån gång ibland när tandläkaren är ledig så kan man för att förkovra sig lite och vidga sina vyer (speciellt bra om man jobbar på en liten klinik). Då kan man kontakta en annan klinik eller specialistmottagning för att få komma på studiebesök en halv dag eller ett par timmar. Ett enkelt och billigt sätt att få träffa andra kollegor och team. Bara att få ”hänga efter” lite och spana in om något kan passa in på sin egen klinik. Eller så ser man att, jäklar vad bra vi är! Lite olämpligt nu i Covid-19 tider men annars!”

”Lite nördigt, men om man alltid lägger instrumenten på brickan i ”rätt” ordning och åt ”rätt” håll så blir den alltid rätt och man ser att den är ren och fräsch. Det trodde jag att alla gjorde men så är inte fallet.”

”Mitt bästa tips kommer ifrån vår nya kollega Anna som märkte upp våra aproximala matrisband med ett enkelt system: Kvadrant och mesial eller distal, (1M 2D 3M 4D) nästa ask (1D 2M 3D 4M). Det blir tydligare med ett kors och sedan fylla i banden medsols. Det var som hela jorden föll på plats! Hos oss hade vi i alla fall letat efter rätt struktur, hur mycket och länge som helst varje gång vi behövde ett.”

”Och till sist, le alltid när du pratar i telefonen, då låter det också alltid trevligt! Även när de besvärligaste ringer!”

Dela med dig av just dina knep för en effektivare och smartare arbetsdag! Skicka ett mail till exp@svetf.se