Då insåg jag att jag var tankeläsare

"Klockan 09.01 var 99% av alla tandsköterskor på plats. De som trillade in efter hand var sena av sådant de inte kunde påverka, precis som i arbetslivet."

Det tog 18 år för mig . att inse att jag har en färdighet till, värdig nog att platsa i mitt CV för framtida jobb. Jag har anat att den fanns där, men helt plötsligt så använde jag den.

Jag hänger med två tandläkare . En liten och en lång.

En dag jobbade jag med den kortaste och hon såg sig omkring lite lätt vilsen i blicken. Vi har precis cementerat en krona och jag lyser på kronan för att härda.

Utan att tänka säger jag bara ”F-dsc.” Hon säger tack och några sekunder senare vände hon sig om och ser lite frågande ut.

– Hur visste du?

Jaa, hur visste jag att hon ville ha namnet på bondingen?

En stund senare skall vi operera. Jag har plockat fram allt och håller på att förbereda patienten och allt som ska fram. Hon öppnar dörren och har samma lite lätt vilsna blick som vid cementeringen. Då säger jag ”i sterilen. Jag tror den är torr nu.” Hon stänger dörren och några sekunder senare öppnar hon igen och frågar, ”hur visste du?”

Det hon letade efter var sin nytvättade operationsmössa.

Så jag tror bestämt att jag kan använda tankeläsare som erfarenhet nästa när jag söker jobb i framtiden!

Tilläggas bör att jag utövat denna färdighet på min make några gånger. Jag har vid tre tillfällen köpt ostbågar, utan att det stått på listan, utan att jag varit sugen på det eller utan att det varit den dagen i veckan då man bör äta ostbågar. När maken tagit emot kassarna i hallen och sett ostbågepåsen så har han sett ut som min lilla tandläkare. Hur visste du att jag tänkte på det?

Jag tror att vi alla nog gjort detta någon gång. Läst tandläkarens tankar alltså.

Jezzica