Anna och Tina tar plats i styrelsen

Hallå där . Anna Sydhagen och Tina Hilding som under förbundsstyrelse senaste möte valdes in som nya suppleanter i Svenska Tandsköterskeförbundets styrelse. Vilka är ni, och finns det frågor som de brinner lite extra mycket för?

Anna Sydhagen, Trollhättan

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag blev färdig tandsköterska i februari sen dess arbetar jag på Folktandvården Vänersborg, en fantastisk arbetsplats! Tidigare har jag arbetat inom barnomsorg, personlig assistans och inom industrin, har även gått en ledarskapsutbildning på Högskolan Väst.

Hur kommer det sig att du började som tandsköterska?

Jag började på utbildningen utan att egentligen veta vad yrket innebar, men efter första praktiken visste jag att jag valt rätt, jag tycker om hur man som sköterska får ta hand om patienten och att man får möjlighet att få dem att känna sig trygga i stolen.

Vilken fråga tycker du är viktigast för tandsköterskor?

Utan tvekan lönen! Det är ett kraftigt underbetalt yrke som jag brinner för att försöka ändra på.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Umgås med familjen, grejar med huset och trädgården, promenader med hunden, lite padel med vänner, mycket mer hinns inte med

.

Tina Hilding, Bunkeflostrand

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag utbildade mig 1983 i Lund, på Landstingets Tandsköterskeskola. Jag har arbetat i Malmö med Ortodonti i 10 år och hos privata Kliniker. Idag arbetar jag med journalsystem för Tandvård och Tandteknik vilket är galet intressant att få vara med och påverka framtida uppdateringar.

Vilken fråga tycker du är viktigast för tandsköterskor?

Jag möter dagligen frågor om vad som tandsköterskor har behov av att få mer kunskap om, så utbildning och vidareutbildning är viktiga frågor för mig att arbeta för.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Jag vistas gärna i naturen och kopplar gärna av med musik.