TePe förvärvar Proxident AB

TePe är känt för sitt sortiment av mellanrumsborstar, tandborstar och tandstickor. Här modellen Supreme som är tillverkad av växtbaserade råmaterial vilket minskar dess koldioxidavtryck med cirka 50 %.

TePe breddar portföljen . inom ett nytt område av produkter för muntorrhet och tandkräm. Tandkräm blir ett naturligt komplement till sortimentet för preventiv munvård där företaget idag erbjuder ett brett utbud av tandborstar och specialborstar.

– Liksom TePe arbetar Proxident nära professionen inom både munhälsa och allmänhälsa och det är vår ambition att fortsätta att utveckla både dessa relationer och produktportföljen, säger TePes VD, Hanna Hageberg Hammar.

Proxident AB utvecklar, säljer och marknadsför produkter inom munhälsa till apotek, tandvården och sjukvården. Mer än 30 års erfarenhet och ett nära samarbete med branschledande tandläkare, tandhygienister, produktutvecklare och forskare gör det möjligt att utveckla moderna produkter med hög kvalitet, funktion och design.

TePe:s sortiment av mellanrumsborstar, tandborstar och tandstickor är framtaget i samarbete med tandvårdsexpertis med syfte att främja en god munhälsa. All design, utveckling och produktion bedrivs vid huvudkontoret i Malmö. Dotterbolag i åtta länder och distributörer i 80 länder marknadsför produkterna, som huvudsakligen säljs via tandvård, apotek och dagligvaruhandel. TePe har 370 anställda och en omsättning på 793 mkr (2020).