Långt ifrån fulladdad på morgonen

"Hörde ett reportage på radio om att våra unga idag lider av telefonskräck och inte kan svara i telefon när de inte känner igen numret. Jag kan nog hålla med om det."

Jag har 1237 meter . till bussen på morgonen, om vi ska vara exakta. Vissa dagar känns den sträckan närmare milen, i djup kvicksand. Ibland tittar jag mig över axeln och kikar om någon styr mig med en spelkonsol, för det måste ju bara vara så att jag är med i ett tv-spel.

Man vaknar, energi/livsymbolen ska vara på 100%, men en bugg i spelet gör att du bara uppnått 50%. Eller var det så att någon glömde ladda konsolen kanske?

Slår i tån i pallen i köket, -10%. Försöker få någon ordning på utseendet, vad är det egentligen som händer under natten? Gick i alla fall från trollhäxa till hyfsat ok, +30%. Kommer på att jag glömde hänga upp tvätten igår kväll, lovade ju sonen att hans underställ skulle vara torrt till träningen i eftermiddag, -15%.

Ut i köket, plocka ihop dagens mat som ska med till jobbet. Råkar slå en kik på klockan. Aj då, den där tvätten tog en stor del av tidsbudgeten för morgonen, -20%. Tandborste i högsta hugg, springer och väcker barnen med en strumpa på och en i handen.

Ytterkläder på, dagens packning med och ut på cykeln. På väg ner till bussen (nedförsbacke större delen). En fotgängare exakt i mitten av gång-/cykelbanan. Plingar, ingen reaktion. Plingar igen personen i fråga fryser fast och skriker att hon inte vet vart hon ska gå. Jag cyklar förbi på hennes högra sida och uppmanar henne att hålla åt EN kant, inte i mitten.

Jag cyklar på en gemensam gång, cykelbana som även korsas av utfarter från parkeringar. En bil kommer smygande, kör långsamt men ser ändå inte mig. Trots att jag har både lysande reflexer och lyse på cykeln. Det blev en tvärnit i rullgrus. Bilisten har ändå inte upptäckt mig och kör vidare i lugn och ro. Min symbol som visar energi/liv är farligt nära urladdas.

Låser cykeln, hoppar på bussen och kommer fram till jobbet och dagen börjar med en kopp kaffe och möte.

Sakta, sakta fylls energi/livsymbolen på och en liten födelsedagskaka till frukost gav till och med ett extra liv den dagen!

Jezzica Ekstedt