Lyckad konferens mot alla odds

"I år var vi tvungna att dela upp lunchen i två sittningar för att kunna hålla avstånd, det innebar att den blev lugnare i utställningen och mer tid att prata och diskutera. Det uppskattade utställarna."

Innan jul . hade fler än någonsin bokat plats på tandsköterskornas Yrkeskonferens. Sedan kom omikron.
– Det finns ett enormt behov av att träffas, men när smittspridningen av omikron ökade dramatiskt, var det som om luften gick ur, säger Marie Udén, ordförande i Svenska Tandsköterskeförbundet som arrangerar Yrkeskonferensen.

För tandsköterskornas årliga yrkeskonferens har det varit tung uppförsbacke de senaste två åren. Förra året fick hela konferensen ställas in, men i höstas pekade mycket på att den skulle gå att genomföra.

– Vi såg ett rekordstort intresse för konferensen och innan jul hade vi fler bokade delegater än någonsin vid samma tidpunkt, då kom omikron, säger Marie Udén.

Men många arbetsgivare införde resestopp och andra valde att ta det säkra före det osäkra och stanna hemma. Ändå lockade konferensen cirka 100 personer.

– Det är klart att vi hade räknat med fler, men under rådande omständigheter var det helt ok.

Samtidigt berättar Marie Udén att betyget för konferensen blev oerhört positivt. Både från konferensdeltagarna och utställarna.

– Många längtade så efter att komma ut så när vi väl träffades bjöd alla verkligen på sin bästa sida.

Även utställarna gav konferensen höga betyg, delvis tack vare corona.

– I år var vi tvungna att dela upp lunchen i två sittningar för att kunna hålla avstånd, det innebar att den blev lugnare i utställningen och mer tid att prata och diskutera. Det uppskattade utställarna.

Hotel Clarion Sign i Stockholm där konferensen genomfördes fick också väl godkänt.

– Clarion tog verkligen hand om oss på ett bra sätt och organiserade allting med bra avstånd.

Det kändes tryggs och säkert.

– Sedan var det ju lite surt förstås att restriktionerna slopades på onsdagen veckan efter.