Fredrik Berling sammanfattar Yrkeskonferensen 

Yrkeskonferens arrangerades med hundratalet deltagare från hela landet. Konferencier var programledaren, journalisten och moderatorn Fredrik Berling.

Efter att ha blivit inställd . förra året kunde Yrkeskonferensen äntligen gå av stapeln i år. Konferencieren Fredrik Berling sammanfattar sina inryck från de två dagarna.

Det var på Clarion Hotel Sign i Stockholm mellan den 3-4 februari som Svenska Tandsköterskeförbundets Yrkeskonferens arrangerades med hundratalet deltagare från hela landet. Konferencier var programledaren, journalisten och moderatorn Fredrik Berling, mest känd från familjeprogrammet Hjärnkontoret i SVT från mitten av 90-talet. Han tycker att det blev en lyckad konferens.

– Jag tycker dels att det var väldigt bra, spännande och intressanta talare, men också att stämningen var väldigt god. Jag tror mycket av det hänger ihop med att det var så länge sedan man fick träffas på riktigt, men framförallt tror jag det beror på att det här är ett väldigt positivt och roligt gäng, säger han.

Eftersom han ofta gör olika typer av uppdrag som talare och konferencier möter han många olika grupper med människor.

– Det kan vara ganska stor skillnad i stämning och atmosfär. Här tycker jag det var bra, alla var med, de var nyfikna och glada, säger han.

Den första dagen avslutades med en buffémiddag och med coronaanpassad dans under ledning av DJ Claes “Clabbe” Af Geijerstam som spelade den bästa dansmusiken från 70–talet till nutid.

På grund av sjukdom fick en av konferensens talare under den andra dagen utgå. Istället höll Fredrik Berling en föreläsning om hur man kan hitta en trygghet i att tala inför kollegor, patienter eller privata tillställningar.

– Det handlade om hur man kan möta sin nervositet i den typen av situationer och det är en föreläsning som jag brukar hålla då och då, säger han.

Vad tar du själv med dig från Yrkeskonferensen?

– Jag tyckte frågan om legitimation och behörighet var både viktig och intressant så den kommer jag att ta med mig. Dessutom tyckte jag det var intressant att tandsköterskor kan spela en så viktig roll när det gäller att tidigt upptäcka barn som far illa, säger Fredrik Berling.