Magiska möten gör mitt arbete så fantastiskt

"Klockan 09.01 var 99% av alla tandsköterskor på plats. De som trillade in efter hand var sena av sådant de inte kunde påverka, precis som i arbetslivet."

På min klinik . så har vi en hel del jourverksamhet och vanlig tandvård. Biträddas således en hel del människor som vi kanske aldrig kommer se igen, jämfört med revisionspatienter. Ibland så möter man en människa som man bara klickar med direkt.

Jag träffade en sådan kvinna igår . Hon såg på vår tv vi har i väntrummet och det var en presskonferens om läget i Ukraina. Jag frågade henne om det var något nytt, då jag inte hört en enda nyhetssändning under dagen.

Hon började prata och det var som vi var gamla bekanta. Ett magiskt möte, där alla frågor jag ställde till henne slutade i en lång diskussion som vi bara flöt vidare på.

När tandläkaren kom in så tittade vi lite konstigt på honom en sekund innan vi kom på varför hon var där.

Ett sådant magiskt möte händer några gånger på ett år. Jag inbillar mig att patienten känner sig lika varm i hjärtat som jag efteråt. Det kan vara människor av alla åldrar och yrken.

En fin äldre kvinna som tar mina händer i sina och jag känner hur hennes erfarenhet av livet strömmar till mig.

Det kan vara flyktingen, vars liv jag får ta del av på hjälplig engelska, eller änkemannen som berättar så varmt om sin bortgångna hustru.

Dessa möten känns som dom varar i flera timmar, men egentligen är runt 10 minuter innan det är dags att komma tillbaka till verkligheten och hjälpa patienten med det som den kommit till oss för.

Det är de som gör mitt arbete så fantastiskt roligt, något vi behöver i dessa tider.

Jezzica Ekstedt