Stort intresse för sommarjobb inom Folktandvården

Tandvårdsstudenter som har anknytning till Norrbotten kan söka stipendium där de bland annat garanteras sommarjobb hos Region Norrbotten. Flera av årets sommarjobbare har tidigare beviljats stipendium.

Region Norrbotten . har skrivit anställningskontrakt med 43 studenter som ska arbeta inom Folktandvården i sommar. Bland sökande tandläkarstudenter som nu avslutar termin nio och därmed är i slutet av sin utbildning har intresset för att sommarjobba inom Region Norrbotten fördubblats.

– Det är jätteroligt att så många tandvårdsstudenter vill sommarjobba hos oss . Vi har kunnat anställa väldigt många av de som sökt, säger Maria Pettersson, chef för verksamhetsområde Folktandvård inom Region Norrbotten. Genom att kunna erbjuda sommarjobb får studenterna möjlighet att lära känna oss som arbetsgivare och vår målsättning är alltid att ge dem en riktigt rolig och givande erfarenhet.

Region Norrbotten har anställt totalt 35 tandläkarstudenter i år och 15 av dessa studerar nu på sin näst sista termin. Främst kommer de att jobba i Luleå och sydöstra Norrbotten, men även i norra och mittersta delen av länet.

En handfull tandsköterskor, tandhygienister och tandtekniker har också kunnat anställas. De sökande kommer både från Norrbotten och andra delar av landet.

– Vi ser att kopplingen till Norrbotten är viktig. Studenter med någon form av anknytning till länet är de som vi har lättast att rekrytera efter examen men genom sommarjobben hoppas vi att fler får upp ögonen både för oss som arbetsgivare och för vårt vackra län.

Tandvårdsstudenter som har anknytning till Norrbotten kan söka stipendium där de bland annat garanteras sommarjobb hos Region Norrbotten. Flera av årets sommarjobbare har tidigare beviljats stipendium.