MyDentist bjöd in branschen till två nyöppnade kliniker

När MyDentist öppnade . nya kliniker i Falun och Borlänge passade man på att bjuda in tandvårdspersonalen på orten till after work. Ett hundratal tog chansen att besöka de nya klinikerna.
– Tanken var att samverka och bygga nätverk, om någon sedan fastnar för vårt koncept och gillar vår miljö är det upp till dom, men det var inte min initiala tanke, säger Johan Södergren, expansionschef på MyDentist.

Sedan tandvårdskedjan MyDentist slog upp portarna för sin första klinik 2016 har kedjan expanderat stadigt. I dag har man 11 kliniker runt om i Sverige. De två senaste öppnade i början av juni i Falun och Borlänge. I anslutning till nyöppningen passade man på att bjuda in tandvårdspersonalen på orten för after work.

– På små orter ser man oss ofta som konkurrent, men jag ser oss som kollegor och samarbetspartners som har samma yrkesroll, då är det viktigt att öppna dörren, säger Johan Södergren.

Hela tandvårdsteamet bjöds in och Johan Södergren tyckte att fördelningen mellan tandsköterskor, tandhygienister och tandläkare var ganska jämn.

– Vi hade ett 60-tal i Falun och närmare 50 i Borlänge, det var betydligt fler än jag trodde.

Som expansionsansvarig på MyDentist har Johan Södergren varit med vid många nyöppningar. Han berättar att en av de stora svårigheterna är just att etablera sig på orten.

– Oftast går man till samma mottagning under väldigt lång tid och kanske inte är beredd att byta. Därför är det viktigt att visa att vi finns och vilka vi är.

Men redan börjar det röra sig på marknaden och kunderna komma till de nya klinikerna. För Johan Södergren är det dags att titta mot nästa etablering, som redan ligger i pipeline. Målet är att bli Nordens ledande tandvårdskedja. Men var man planerar nästa klinik vill han inte avslöja.

– Vi kommer att öppna fler kliniker i år i Sverige, nu är det viktigast att först bygga på hemmaplan, sedan vill vi också ut i Norden.