Aron är inspirationstalare på Yrkeskonferensen

Aron Andersson kommer att föreläsa på Yrkeskonferensen fredagen den 10/2 mellan kl 12-13 Aron Andersson

Äventyraren Aron Andersson ger föreläsning . om teamwork och drivkraft. Han har deltagit i Paralympics i tre sporter, genomfört Ironman och Svenska klassikern – och var förste man i rullstol att bestiga både Kebnekaise och Kilimanjaro.

I våras var han också först med att tävla i Let’s Dance i rullstol . Aron Andersson älskar utmaningar. På Yrkeskonferensen delar han med sig av sina erfarenheter i föreläsningen ”Hur du förverkligar dina drömmar – om mål, motivation, teamwork och drivkraft”.
Han drabbades av cancer som barn och förlorade då full funktion i benen efter en operation. När han fått sin första rullstol prövade han segling, friidrott och kälkhockey. Han fastnade direkt – och gick all-in. Innan en höftskada satte stopp för karriären som elitfriidrottare hann han med 10 JVM guld i friidrott och deltog i fyra Paralympics i tre olika sporter.

2013 besteg han Kebnekaise som den förste någonsin i rullstol. Efter det har det blivit fler äventyr och utmaningar, ofta för att samla ihop pengar till Barncancerfonden. Han ägnar också en stor del av sin tid till motivationsföreläsningar.

–  I mina föreläsningar pratar jag mycket om hur man tar sig an motgångar, om mental träning och självledarskap. Jag gillar att kunna dela med mig av mina erfarenheter och folk verkar uppskatta det.

Han brukar också prata om att bryta negativa mentala mönster.

–  Det finns olika verktyg för att bryta sådana mönster. Om man känner att man vaknat på fel sida kanske man inte bara ska acceptera det?  Om man byter negativa tankar mot positiva är de kanske inte heller sanna, men åtminstone roligare att höra.

– När det gäller team-work pratar jag mycket om att våga visa svagheter, det är så hyllat att bara bita ihop och köra på, men det har visat sig inte funka så bra. Psykologisk trygghet är bland det viktigaste vi har när vi ska arbeta tillsammans.

Aron Andersson förläste en del digitalt under pandemin, och kände att hans föreläsningar var extra relevanta i en tid av utmaningar.

– Jag pratar mycket om hur man gör när man stöter på svårigheter. Nu har vi också tuffa tider med energikris, inflation och krig i närheten så den känslan har jag kvar.