Odontolgisk Riksstämma – Swedental, 16 -18 november 2022

Temat för årets stämma är ”Att möta vår tid”. Bild: Emmy Jonsson

I mitten av november . är det dags för Nordens största sammankomst för alla som jobbar inom tandvården på Svenska Mässan i Göteborg.

Efter förra årets succé med närmare 13 500 registrerade besök och över 4000 delagater är förväntingarna stora inför 2022 års Odontoligiska Riskstämma och Swedental där alla i tandvårdsteamet kan mötas, gå på seminarier och träffa relevanta leverantörer.

– I årets program kombinerar vi odontologiska framsteg och utveckling med viktiga omvärldsfrågor som rör oss. Vi bjuder på ett fullspäckat program som lämpar sig för hela tandvårdsteamet med spännande innehåll, intressanta samtalsdialoger och högaktuella föreläsare.” säger Maria von Beetzen, Riksstämmenämndens ordförande.

Temat för årets stämma är ”Att möta vår tid”, ett tema om hur vi handskas och utvecklas med alla frågor kring de stora förändringarna som vi upplever nu. Några exempel på frågor som kommer presenteras och debatteras är; hur vi påverkas av klimathotet?, var vi hamnar med AI?, hur skapar vi goda kostvanor för fler i välfärdssamhället?, går det att öka jämlikhet inom landet för svensk tandvård?

Cirka 180 utställare kommer finnas på mässan och de presenterar nya produkter och lösningar om hur en praktik blir mer effektiv och framgångsrik. Samtidigt pågår seminarier, olika utbildningar och kongressen med syfte att ge nya kunskaper och perspektiv på yrkesrollen inom dentalvården. Efter klockan 17 anordnas AfterDent i Svenska Mässans restaurang Twentyfourseven där det kommer finnas möjligheter till mingel och avkoppling. Det blir alltså tre fullspäckade dagar – med allt innehåll under ett och samma tak.