Tips för bättre arbetsmiljö – så kan vi ha kul på jobbet och samtidigt arbeta mer effektivt

Hur blir du den bästa versionen av dig själv och arbetar effektivt och med glädje? Det vill Tomas Lydahl ge insikt i under workshopen.

Yrkeskonferensen 2023 kickstartar med en workshop . på temat arbetsmiljö – om hur man arbetar effektivt och med glädje. Årets konferencier, författaren och coachen Tomas Lydahl, leder den insiktsbaserade workshopen.
– Förbered er på många aha-upplevelser, säger han.

Hur blir du den bästa versionen av dig själv och arbetar effektivt och med glädje? Det vill Tomas Lydahl ge insikt i under workshopen.

– Hur kommer det sig att vi vissa dagar kan arbeta i flow och tycka att det är roligt, medan vi andra dagar kan känna att vi inte får något gjort? Hur kan upplevelsen av arbetsglädjen variera så mycket?

Att vi påverkas av olika omständigheter i vår vardag är inte hela förklaringen menar Lydahl.

– Vi kanske tror att det är vädret, barnens betyg eller att vi hade en tråkig semester som påverkar arbetsglädjen. Men de dagar vi trivs och är i flow påverkar det ju oss inte alls.

I stället är det våra tankar kring jobbet som påverkar oss.

– Visst hade varit trevligt med fler dagar av effektiv arbetsglädje, även om inte omständigheterna alltid är de bästa?

Och att nå dit är kräver inte en massa träning eller att man behöver ändra på sig menar han. Det handlar om insikten att inte låta våra tankar ställa till det för oss.

– Vi har mentala begränsningar som är helt påhittade. Självkänslan kan ju variera. Ena dagen tycker man att man ser hemsk ut nästa dag tycker man att man är ganska snygg. Men du ser ju precis likadan ut, det som har förändrats är din tanke om hur du ser ut.

Tomas Lydahl har arbetat med personlig utveckling i 30 år. Intresset väcktes när han bodde och arbetade i USA, där mycket kretsar kring personlig utveckling.

– Jag har prövat på många olika metoder, men jag fick det aldrig att funka helt och hållet. Det kändes alltid som att man inte var bra som man var och skulle programmeras om.

Men för ungefär tio år sedan under en intensivkurs hos en coach i London trillade polletten ner.

– Mitt liv förändrades totalt. Det handlar om att titta inåt. Lyckan finns inte där ute utan kommer när du har lugn och ro i sinnet.

De senaste tio åren har han skrivit flera böcker och arbetat som coach och föreläsare för att få fler att nå samma insikt.

– Det handlar om inre välmående och att ha balans i livet. Mitt syfte med workshopen är att få varje person att inse hur fantastiska de är. Förbered er på många aha-upplevelser!