Nytt år och nya tag

"Hörde ett reportage på radio om att våra unga idag lider av telefonskräck och inte kan svara i telefon när de inte känner igen numret. Jag kan nog hålla med om det."

Vår klinik har ju öppet 365 dagar om året Dock inte 24/7!.

Vi fyller alla dagar med både medarbetare och patienter . Vilka är det då som kommer på tex nyårsafton? Det kan var svullnader, stökiga visdomständer och halva framtänder. Vem vill liksom fira nyår med en halv framtand?  Det är faktiskt ganska mysigt att vara där på både julafton och nyårsafton. Alla patienter är liksom lite mer tacksamma att vi är där än vanligt, trots högre taxa.

Jag var ledig en del över jul/nyår, tog ut en del av årets hopskramlade komp. Men rätt som det är så var vardagen tillbaka igen. Redan till lunch kände jag att jag borde ha en ”ny på jobbet” eller ”under utbildning” skylt på mig. Absolut ingenting fungerade! Jag blev ju väldans nöjd över att minnas mina lösenord, så jag kunde komma in i datorn. Med alla dessa lösenord och lösenordsbyten, så börjar jag fundera på om jag skall in i Pentagon eller liknande när jag försöker logga in. Första patienten, prep och scanning. Scannerdatorn, märkligt lik ett rymdskepp, var lite trött. Tappade orienteringen hela tiden och ville inte riktigt samarbeta.

Min kära tandläkare förkunnade att hon ville ha den andra scannern till nästa patient som skulle ha samma behandling som den första. Ut med det ena rymdskeppet och in med det andra. Jag gjorde klart grundscanningen, men den var allt lite trött den med. När hon skulle pilla ner tråden i fickan så ville den inte stanna kvar där. Den blodstillandes pastan var snustorr och således obrukbar. Nästa blodstillande medel fungerade finfint. Men den etsade lite på tand och tandkött och se det gillade inte scannern. Efter mycket om och men så såg jag desperationen i tandläkarens ögon. Jag skyndade mig att hämta avtrycksvagnen. Fel storlek på sked, (en 22 eller U4 fungerar ALLTID, men inte idag). På med spetsen till lightbodyn, som jag för mitt liv inte att få dit. Nya spetsar som inte passar.

När avtrycket väl kom på plats så började jag plocka undan lite. Jag knäckte av kanylen till bedövningen och upptäckte att det fastnat en kanyl. Jag fick inte bort den med rensstickan utan skruvade av locket. Det skulle jag INTE gjort. Ungefär 20 kanyler tyckte det var bäst för världen att trilla ut. Detta har hänt förut så jag var väl förberedd och inga stickolyckor i träffade.. Men det var inte riktigt det jag hade tid för just där och då. Lagom till lunch var jag redo för ett karriärbyte. Har dock inte kommit på vad jag vill bli när jag blir stor än.