Kampanj för att stärka tandvårdens patienter

De priser som visas på Tandpriskollen baseras på de priser tandvårdsmottagningarna rapporterat till Försäkringskassan för utförd tandvård inom ramen för det statliga tandvårdsstödet.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, presenterar nu en kampanj för att informera om vilka rättigheter man har som patient i tandvården och vilken skyldighet tandvården har att ge opartisk information om bland annat prissättning och behandlingsalternativ.

Kampanjen ”Dina tänder, Dina rättigheter” är en del av en större informationsinsats för att stärka tandvårdens patienter.

Det finns ett stort behov av information om tandvård till både patienter och vårdgivare. Bland annat om vilka ekonomiska stöd som finns och hur de är utformade. Patienter behöver kunskap för att kunna göra välgrundade val genom att jämföra priser och förstå tandvårdens referenspris och vårdgivarnas prissättning.

Prisjämförelsetjänsten tandpriskollen.se lanserades av TLV 2020. I samband med kampanjen förstärker nu TLV tjänsten med ytterligare information. På tandpriskollen.se finns nu korta filmer om de olika stöden och vad man har rätt till som patient i tandvården. Det finns också material för utskrift som man kan skriva ut och ta med när man besöker sin mottagning eller som mottagningen kan skriva ut och ge till sina patienter. Tandpriskollen uppdaterades också nyligen med ny design, nya funktioner, förbättrad sökmotor och fokus på att göra tjänsten så användarvänlig som möjligt.

Besök www.tandpriskollen.se