Branschen samlas i Stockholm 2025

Odontologisk Riksstämmas vetenskapliga program tillsammans med forskningen som presenteras är viktig för att driva frågor inom tandvården framåt

Nu står det klart att . Odontologisk Riksstämma och Swedental kommer arrangeras på Stockholmsmässan den 12-14 november 2025. Med hela branschen samlad under ett och samma tak finns det goda förutsättningar för att kunna driva och utveckla aktuella frågor inom tandvården.

– Odontologisk Riksstämmas vetenskapliga program tillsammans med forskningen som presenteras är viktig för att driva frågor inom tandvården framåt, den kunskapsspridning som detta medför är extremt viktigt för att säkerställa att tandvården ligger i framkant. Även debatter och diskussioner med såväl branschen som politiker har en viktig plats i detta forum. Efter årets gemensamma arrangemang och 60-årsjubileum i Göteborg styr vi kosan mot Stockholm och det kommer att bli väldigt bra, säger Maria von Betzeen som är ordförande i Riksstämmenämnden.

– Från våra medlemmar har det varit ett tydligt önskemål att man vill ställa ut på Swedental samtidigt med Odontologisk riksstämma i Göteborg och Stockholm. Vi är glada att samarbetet med Svenska Tandläkare-sällskapet fortsätter på ett fint sätt med en gemensam och tydlig agenda också i Stockholm 2025. Årets gemensamma arrangemang i Göteborg är redan i gång och intresset från dentalbranschen är mycket stort, säger Thomas Andersson ordförande för Föreningen Svensk Dentalhandel.

– Vi ser fram emot att fortsätta resan med att förvalta den anrika historia som finns i Svenska Tandläkare-Sällskapet och samtidigt driva frågor och utvecklingen för svensk tandvård i absoluta framkant i Stockholm nästa år tillsammans med våra samarbetspartners Föreningen Svensk Dentalhandel och Stockholmsmässan, säger Per Vult von Steyern, ordförande för Svenska Tandläkare-Sällskapet.

– På Stockholmsmässan ser vi redan fram emot att återigen få välkomna svensk tandvård till Älvsjö under nästa år! Odontologisk Riksstämma och Swedental är en fantastisk mötesplats med många dedikerade besökare och professionella utställare. Vi ser verkligen fram emot arbetet inför och genomförandet av nästa års arrangemang, säger Christian Clemens, vd på Stockholmsmässan.

Fotograf: Eric Bergenstråhle